Ubytovna Červeného kříže po 25 letech v Přerově skončí

Společně pro Přerov a Piráti by pro ni rádi našli nový prostor

Město Přerov ukončilo nájem ubytovny Červeného kříže u výstaviště a ten ji musí do června vyklidit. To znamená velké problémy nejen pro všech 44 ubytovaných lidí, kteří přijdou o střechu nad hlavou, ale i pro samotný Červený kříž. Pro něj by tato věc mohla být likvidační. Společně pro Přerov a Piráti by rádi našli jiné prostory, kde by mohl Červený kříž v Přerově poskytovat své služby.

Většina nájemníků jsou občané Přerova. Zastáváme názor, že by se mělo město o své občany postarat a poskytnout jim náhradní střechu nad hlavou. Město Přerov aktuálně hledá sociální byty, avšak pro tyto občany bude problém na toto bydlení vůbec dosáhnout, neboť se v Přerově nachází bezdoplatková zóna, v níž se nachází většina ubytoven.

Společně pro Přerov a Piráti by proto rádi našli jiné místo, kde by mohl v Přerově Červený kříž působit, neboť volných budov, které město vlastní, je hned několik. „Vadí nám také, že Rada města vynechala z jednání o ubytovně svůj poradní orgán – sociální a zdravotní komisi. Přitom na každém jejím zasedání je přítomen jak náměstek Kouba tak i vedoucí odboru paní Pospíšilová. Informována nebyla ani opozice. Jde o opakované netransparentní jednání nových radních“, komentovala zastupitelka a členka této komise, Helena Netopilová.

„V budoucnu bychom rádi zkusili v Přerově zahájit projekty jako Housing First nebo Rapid-Re-Housing, které mají za cíl dostat lidi a rodiny s dětmi z ulice a ubytoven do normálních bytů. Máme však pocit, že se jedná o hudbu budoucnosti. Chybí totiž dostatečná politická vůle stávající koalice,“ dodal předseda zastupitelského klubu Společně pro Přerov a Pirátů Jan Horký.

Komentáře

x

Autor: admin