Společně pro Přerov jde do voleb samostatně

První pětice kandidátů (zleva): Jan Flašar, Helena Netopilová, Pavel Ondrůj, Jan Horký, Martin Čechál

V končícím volebním období bylo Společně pro Přerov ještě spojeno s Piráty, letos jde ale do voleb ve vlastních barvách! V komunálu působí od roku 2006 a mají za sebou řadu kroků, kterými se snaží udělat z Přerova lepší místo k životu. Mezi nimi boj za otevřenou radnici, strategický projekt revitalizace Juty nebo oblíbené akce ve městě, třeba Přerovské dvorky.

„V místní politice jsme už 18 let a drtivá většina našich kandidátů je bez politické příslušnosti. Spojují nás podobné názory na občanský život, dopravu i rozvoj města“, říká jednička kandidátky architekt Jan Horký a dodává: „Věříme také, že je možné mnohem více zapojovat občany do komunitního života a ptát se na jejich názory. Lidé by měli být aktivními spolutvůrci svého města, aby bylo skutečně jejich.“

Kromě Jana Horkého je na kandidátce také Helena Netopilová, která se zasazuje o kulturu ve městě, ale i o modernizaci Předmostí, kde chybí občanská vybavenost, jako například lékaři či společenské centrum. „Jsem přesvědčená, že Přerov může být městem, na které jsou lidé pyšní a kde chtějí žít. A že Předmostí jako moderní, zajímavá a inspirativní čtvrť nemusí být jen science fiction“, říká Helena Netopilová.

Na prvních 5 místech kandidátky známá jména

Do první pětice kandidátů byli jmenováni také vedoucí programového oddělení městského domu Pavel Ondrůj, ekonom, šachista a aktivní účastník jednání zastupitelstva Martin Čechál nebo Jan Flašar, který je ve finančním výboru města. Jejich hlavní témata jsou pestrá. Od omezení používání jedovatých glyfosátů na chodnících až po revitalizaci Pasáže.

Kandidáty Společně pro Přerov možná znáte z dění ve městě nebo z veřejných jednání zastupitelstva, o jejichž přímé přenosy se zasadili již v roce 2010. Začali organizovat koncerty na hradbách, vymysleli okružní křižovatku u kina Hvězda nebo pomohli na náměstí vrátit farmářské trhy. Zasadili se o vymetení většiny heren a hazardu z města, zastavili vznik parkoviště v lokalitě u Tyršova mostu, kde je dnes Památník Jednoty Bratrské a pracují na hospodárném využití městských prostor a bytů.

„Chceme Přerov i nadále zlepšovat tak, aby na něj byli občané Přerova i jeho místních částí zase náležitě hrdí a rádi se pochlubili tím, kde žijí. V poslední době nás ale čím dál víc trápí nedodržování pravidel v mnoha oblastech, od pronájmu bytů po dopravu, a bude potřeba se na to podívat detailněji. Před jejich porušováním už nelze zavírat oči.“ uzavírá výhledy vizi a svou budoucí práci Jan Horký. „To, že jsme se rozhodli kandidovat samostatně, nám otevírá větší prostor působit opravdu na lokální úrovni a napnout všechny síly pro Přerov, město, ve kterém chceme žít.“

Jejich práci mohou občané sledovat na webu spolecneproprerov.cz, sociálních sítích Facebook nebo Instagram nebo na pravidelných přenosech ze zastupitelstva města.

Komentáře

x

Autor: admin