Třiďme odpad a ještě si to užijme

pytelKdyž jsme jako Společně pro Přerov v březnovém vydání svého zpravodaje nastínili, že připravujeme zavedení motivačního programu pro třídění odpadů, netušili jsme, jak inspirativní budou naše myšlenky text pro přerovské radní, respektive Technické služby.
Jsme opravdu rádi, že již od května začíná, sice okleštěný, ale přesto motivační výkup tříděného odpadu, konkrétně PET lahví. Jak jednatel Technických služeb a radní v jedné osobě Václav Zatloukal říká, jde o odvážný experiment, který nemá v Česku obdoby. Škoda, že podobně odvážní nebyli naši radní, když jsme před několika lety navrhovali jako jedni první v Česku zákaz proherních automatů. Kolik lidí mohlo být této závislosti ušetřeno!
Na zastupitelstvu 28. dubna navrhneme zavedení poněkud obsáhlejšího motivačního programu pro třídění odpadu. Vzhledem ke vstřícnosti, kterou radní projevili k třídění papíru a PET lahví věříme, že se koalice postaví čelem i k rozšířené variantě inspirované Mikulovem, kde systém již nějaký ten pátek funguje. Nebo by se pak zjistilo, že spalovnu v Přerově vůbec nepotřebujeme?

Ing. arch. Jan Horký
Společně pro Přerov

Komentáře

x

Autor: admin