Mgr. Helena Netopilová

Helena Netopilová

56 let, netopilova@spolecneproprerov.cz

  • Učím na Gymnáziu Jakuba Škody a mimo jiné se snažím vést studenty k zájmu o život kolem nás. I proto jsme vymalovali podjezd v Předmostí, realizovali projekt Cyklocity nebo jsme do Přerova přivedli festival Jeden svět. Jsem skeptik se sklony k mírnému optimismu a často jdoucí proti proudu.
  • Asi nejvíc mi vadí, když se za slovem „demokracie“ schovávají kdejací lumpové, kteří si dokázali de facto zprivatizovat naši republiku. Stejní lidé se také neštítí využít čehokoliv v náladě veřejnosti ke svému prospěchu. Vadí mi také neochota lidí angažovat se ve veřejném životě.
  • Ráda bych přispěla k tomu, aby lidé začali vnímat komunální politiku jako věc nás všech (o to se ostatně naše koalice snaží už nejeden rok) a nikoliv jako něco, co stejně neovlivní a nemá tedy význam ztrácet tím čas. Všeobecná rezignace na smysluplnost politiky a naše vlastní pohodlnost nahrává totiž tomu, co si snad nikdo z nás nepřeje: vyloučení občanů z rozhodování o nich samotných, vyloučení z toho, jak naše město bude fungovat v příštích letech a desetiletích.Miluji knihy, procházky v přírodě se psem, přemýšlení o věcech kolem nás. Ráda poznávám zajímavé lidi a jejich názory. Snažím se dál vzdělávat a dívat se na věci kolem nás i z jiného
    pohledu než je ten většinový. Mám také radost ze svého syna a ráda trávím čas se svými nejbližšími.
  • Vize Přerov se může stát inspirací pro jiná města – pokud budou na radnici lidé, kterým leží na srdci prospěch města (a ne stranické či soukromé zájmy), a pokud pro něj dokážou získat i jeho obyvatele. Věřím, že s námi toho lze dosáhnout.
  • Politická příslušnost: bez politické příslušnosti

Komentáře

x

Autor: admin