Styděl jsem se za koaliční zastupitele

materidouska01V pondělí 17. června jsem byl přítomen jednání Zastupitelstva města Přerova. Poslouchal jsem přímluvy rodičů za zachování ZŠ a MŠ Mateřídouška v Předmostí.

Aplaudoval jsem jejich srozumitelným a křišťálově čistým vyjádřením, proč si tuto školu pro své děti vybrali a proč je pro ně další existence školy důležitá. Nechápal jsem pokrytectví náměstka primátora Hluzína, který rodičům předstíral vůli k jednání o dalším osudu školy, zatím však konal kroky k jejímu výmazu z rejstříku škol.

Dvě a půl hodiny se rodiče střídali u mikrofonu a vysvětlovali své důvody. Svá stanoviska k další existenci školy podpořili i peticí se stovkami podpisů.

Když došlo na hlasování, rodiče v jejich snaze o zachování školy jednoznačně podpořilo pouze Společně pro Přerov. Naprosto jsem nerozuměl licoměrnosti primátora Lajtocha, který sám zrušení usnesení zastupitelstva o zániku ZŠ a MŠ navrhl, a pak hlasoval proti svému návrhu.

Rodiče svůj boj na tomto jednání prohráli. Politickou odpovědnost za to, jak byla přání stovek lidí zadupána do země, nese nejen primátor a jeho náměstek, ale všichni členové stran tvořících v Přerově současnou koalici: ČSSD, ODS, TOP09, KDU-ČSL.

Jak dlouho ještě bude v Přerově vládnout cynisnus, politický kamarádšoft a bezbřehá arogance směrem k mínění občanů?

Ing. Martin Čechál
Společně pro Přerov

Komentáře

x

Autor: admin