Vzkaz radnice na Svépomoc

Vzkaz radnice na Svépomoc: žluté čáry zůstanou , na stromy zapomeňte ❌!

Ulice Svépomoc I má projít opravou. Nic víc, nic míň. Návrh zastupitele Jana Horkého (SpPP), aby se projekt upravil a křižovatky byly bezpečnější, bez žlutých čar, a vysadilo se alespoň pár stromů, koalice ANODS jednoznačně odmítla. Za jedenáct milionů tedy budou občané i nadále žít ve zcela vybetonované ulici! O kontejnerech v pohledové ose nebo nezřízení napojení na cyklostezku je už škoda mluvit úplně.
Zastupitelstvo sice dříve schválilo plán udržitelné mobility nebo adaptační strategii na změnu klimatu, ale zdá se, že jde jen o image a fakticky se nic nezměnilo. Podle našich informací by občané několik přiměřených stromů v ulici uvítali. Jenže chybí vůle, a tedy i cesta, která mohla být opravena mnohem lépe, než nyní předložili ti, kteří „pomáhají městu.“ Jan Horký uzavírá: „Pochopil jsem, že podpora modrozelené infrastruktury byla jen politickým marketingem. Radnice nemá skutečnou vůli stavby připravovat tak, aby dávaly z pohledu srážkových vod, zeleně, ale nakonec ani dopravy, smysl.“
Čára není zeď. A tak se v Přerově běžně parkuje i na žluté čáře, což zabraňuje rozhledům v křižovatkách. Při kvalitní opravě ulice by se vytvořily takzvané „předsazené chodníkové plochy,“ které zkrátí vzdálenost pro přecházení, fyzicky se vymezí, kde se parkovat může, a kde už ne, a navíc budou zajištěny bezpečné rozhledy v křižovatce.
Myslíte, že by do této ulice nevešly stromy? Ale vešly! A dokonce by ulici slyšely. Chce to jen trochu vůle. Anebo možná stačí číst dokumenty, které schválilo zastupitelstvo města?

Komentáře

x

Autor: admin