Koalice končí s předstíráním

zastávku vlaků v Předmostí nepodporuje od začátku

Dalším z kontroverzních vzkazů, které koalice ČSSD, ODS, TOP09, a KDU-ČSL vyslala Přerovanům z jednání Zastupitelstva města Přerova konaném v pondělí 17. června, bylo zrušení záměru na zřízení železniční zastávky v Předmostí.

Krátce připomenu, oč tu běží: v rámci připravované rekonstrukce trati je možno za relativně nízké peníze vybudovat novou zastávku a železniční podjezd do Předmostí.

S touto myšlenkou přišlo opoziční Společně pro Přerov. Jejich nápady jsou ovšem v tomto volebním období ze strany vládnoucí kliky soustavně ignorovány.

Takže sice byla vytvořena pracovní skupina, jejíž členové strávili zdarma několik desítek hodin času rozpracováním možností a jednáním se SŽDC, ovšem bez podpory jediného nyní vlivného politika, který by si zlepšení dopravní obslužnosti pro nejlidnatější místní část Přerova vzal za své. A skvělou záminkou pro ukončení předstírané snahy se stal první návrh rozpočtu, který z jednání vzešel.

Co na tom, kolik nádraží mají v Ostravě, Brně, Olomouci? I v počtem obyvatel srovnatelném blízkém Prostějově mají alespoň tři. A kolik let věnovali v blízkém Oseku nad Bečvou úsilí, abych v jejich obci byla zřízena železniční zastávka?

Přerovanům vyslali koaliční zastupitelé jasný vzkaz: vám jedno nádraží musí stačit!

Ing. Martin Čechál
Společně pro Přerov


Komentáře

x

Autor: admin