Modernizace Velké laguny na přírodní biotopové koupaliště se kvůli nezájmu zastupitelů konat nebude

V pondělí 26. srpna předložili opoziční zastupitelé z řad Společně pro Přerov a Pirátů návrh na pořízení studie proveditelnosti, která by prozkoumala možnost vzniku přírodního biotopového koupaliště na přerovské laguně. K překvapení všech se 22 zastupitelů alibisticky zdrželo a lepší zítřky přerovské laguny jsou ve hvězdách.
„Během projednávání padla spousta dotazů, jestli by zřízení biotopu bylo možné a jak nákladné, všechny tyto dotazy měla však zodpovědět studie proveditelnosti,“ říká zastupitelka Helena Netopilová, která návrh předložila. „Díky vybudování koupacího biotopu na laguně by se Přerov připojil k desítkám dalších měst, které svůj biotop už mají a lidé za nimi velmi rádi a často cestují. Pokud by se město rozhodlo investovat také do revitalizace okolní rekreační zóny, mohlo by se stát jedničkou v širokém okolí. Právě i tento krok by pomohl oživit Přerov a vdechnout život do dříve oblíbených míst,“ dodala Netopilová.

Širokou veřejností schvalovaný nápad oživit lagunu nakonec ztroskotal na alibismu zastupitelů. „Nejenom koaliční zastupitelé se zřejmě báli, že by se mohlo podařit opozici něco prospěšného pro město a jeho obyvatele, a to nemohou připustit. Proto se zdrželi hlasování,“ komentoval po hlasování předseda zastupitelského klubu Společně pro Přerov a Pirátů Jan Horký.

Mrzí nás rozhodnutí zastupitelů neplnit svůj předvolební program. Každá ze stran měla totiž ambici Přerov oživit a zatraktivnit, nakonec se však ukázalo, že to byl jen předvolební slib. Díky hlasování si však občané mohou udělat jasno, komu jde opravdu o rozvoj města a jeho oživení.

Komentáře

x

Autor: admin