Puchalský: Útok z pera Lajtocha je pro mne lichotka

Reakce na článek Jiřího Lajtocha v Novém Přerovsku ze dne 22.8.2014 (níže) a rozhovor s ním.

Útok z pera J. Lajtocha je pro mne lichotka

Z úst obžalovaného J. Lajtocha kritika mé osoby vyznívá falešně, smutně a až uboze. Senátor a primátor, který proslavil Přerov jen korupcí a klientelismem a za to je hnán k soudu, se vydává na cestu kárání Puchalského, jak nesebekritické.

Na druhé straně, čistě osobní útok z pera J. Lajtocha není pro mne nic jiného než lichotka, neboť nemá žádné věcné argumenty proti mým věcným tvrzením a nebyly vzneseny.

Když se mne v dávné minulosti, ještě řadový úředník J. Lajtoch zeptal, ty nejsi doktor, tak jsem mu odpověděl ne, promovaný právník.

Ano, v minulosti jsem důrazně a rozhodně nečelil oslovené pane doktore, jmenovce na dveřích s titulem, možná podpisů presenčních listin, kde vedle jména byl titul. Asi to byla ješitnost.

Dodnes mne lidé oslovují pane doktore, říkám, nejsem doktor, ale jsi právník, ne. V absolutní většině případů jsem se podepisoval bez titulu, Vladimír Puchalský. Myslím, že je o tom ve spisovně magistrátního úřadu i archivu dostatek důkazů.

Pane Lajtochu, narozdíl od Vás jsem město neproslavil trestněprávně, nezbohatl jsem v politice, vlastně jsem nezbohatl vůbec, řádně absolvoval právnickou fakultu UK, dvě postgraduální studia na téže univerzitě, abych si prohloubil vzdělání a poznatky mohl uplatnit ve prospěch řízení města. Ano, v tom jsem byl zřejmě naivní, narozdíl od Vás.

Neboť Vy, kam vítr, tam plášť, to se přece „rentuje“.
Vladimír Puchalský


Publikováno v Přerovském deníku 29.8.2014


Článek, na nějž bylo reagováno:
clanek_20140822

Komentáře

x

Autor: admin