TZ: Chyba magistrátního úředníka nebo politická realita?

Zřejmě nedopatření magistrátního úředníka zapříčinilo rozšíření koalice na přerovské radnici. Anebo jen prosákly ven pravdivé informace, které se primátorova družina snaží před Přerovem pečlivě ututlat?
Podívejme se na písemné prameny, které vedou k vydání této tiskové zprávy. Minulý týden mělo proběhnout jednání o přesunu knihovny, na kterém by byli účastni zástupci všech koaličních stran, tedy ČSSD, ODS, TOP 09, KDU-ČSL a nově i KSČM. Na pozvánce k projednávání je uveden mezi pozvanými „Ladislav Mlčák, předseda koaličního klubu KSČM.“ (naskenovaná pozvánka níže). V okamžiku, kdy se zastupitelé Společně pro Přerov dotazovali, proč nebyli na jednání o tak zásadní věci přizváni, zněla odpověď „Dnešního jednání ve věci knihovny se zúčastní primátor a jeho náměstci, zástupci rady a dotčení magistrátní úředníci.“ (kopie e-mailu níže) Jenže to na magistrátu ještě netušili, že se k nám pozvánka, která dokazuje opak, také dostala… Až po té, co jsme ji předložili, byla schůzka zrušena a později přišel e-mail, že magistrátní úřednice udělala chybu a pozván neměl být ani zástupce KSČM. To je snad ještě horší. Proč nejsou zastupitelé při zásadě rovnosti o zásadních věcech informováni? Jestli takto magistrát šetří náklady na kávě při jednání, je to dost špatná cesta.
Bohužel, obdobné postupy radnice lze vysledovat i v případě středečního (14.11.2013) semináře o spalovně, další klíčové problematice týkající se města Přerova. Město vydalo na svém webu zprávu, že se semináře účastnili zastupitelé okolních obcí, jenže na publikované fotografii jsou především zastupitelé z Přerova (fotografie níže). I tady byli zastupitelé Společně pro Přerov ochuzeni o společenskou událost, přestože jsou si demokraticky s těmi, co tam byli, rovni. Nebo je nám koaliční mocí souzeno informace vyšťourávat v magistrátních chodbách?
Závěr, který můžeme z tohoto vyčleňování Společně pro Přerov dovodit je, že se koaliční zastupitelé svého politického konkurenta bojí. Nevidíme jediný důvod, proč bychom neměli být přítomni u tak důležitých jednání, které mají dopady na budoucnost města. Proč se koalice rozhodla potlačovat demokratické prvky při řízení radnice? Prostě, když izolací obalujeme školy, proč bychom neobalili do izolace i politickou opozici? Je nesporné, že tou jedinou v zatuchlému vzduchu radničních kuloárů je Společně pro Přerov.
Ať už šlo o chybu magistrátního úředníka nebo o záměr, otevřené přihlášení KSČM ke koaliční spolupráci by nás příliš nepřekvapilo.
(Tato zpráva byla psána s nadsázkou, podklady jsou však skutečné, což je děsivé.)

Ing. arch. Jan Horký
Společně pro Přerov


003_nova_koalice001x

Pozvání všem – kromě Společně pro Přerov

003_nova_koalice002

E-mailová komunikace s vedoucí oddělení primátora se zastupitelem Puchalským
003_nova_koalice003
Fotografie zveřejněná na stránkách Magistrátu města Přerova ilustrující účast přerovských zastupitelů na semináři, který byl určen jen pro starosty okolních obcí (Kulíšek, Zácha, Zatloukal, Hudečková)

Komentáře

x

Autor: admin